Provision of Columbarium & Garden of Remembrance at Tsang Tsui, Tuen Mun

  • Tsang Tsui Columbarium and Garden of Remembrance Aerial Photo

  • Aerial Photo

  • View from North

  • Garden of Remembrance

  • Memorial walls with mounting plaques at the Garden of Remembrance

  • Niche Hall

  • Interior

  • Joss paper burners


New Buildings V1.2
Final Platinum

Overall Score
Site Aspects
Materials Aspects
Energy Use
Water Use
Indoor Enviro. Quality
Credit(s)    Innovations and Additions

Numerous green features and green practices were integrated in this project to achieve Platinum rating under BEAM Plus for New Building V1.2. The building was strategically designed to promote natural ventilation and daylight to enhance energy efficiency.  The open façade, balcony approach, atrium and green features along the perimeter of building allow free movement of air and light to the niches hall and bring more liveliness to the interior. Extensive greenery area which is about 17,600m2 covering approximately 41% of the site area is provided.  The landscape design and water feature allow visitors to commemorate their ancestors in a comfortable, gentle and peaceful environment. Amenity features, such as benches, shelter etc. are planned at strategic locations to encourage visitors to use.  Part of the rainwater in this project will be harvested and reused for irrigation.

The project was broadcasted in a programme called “都會藍圖” by NowTV on 10.06.2021 and was uploaded to their official website on 11.06.2021.

Reference Link for the post on NowTV’s official website: https://finance.now.com/news/post.php?id=663957

 

Green Features

Site Aspects

  • Achieved 100% of the Urban Design Guidelines sub-items
  • Mindful exterior lighting designs limit light pollution to nearby neighborhoods
  • Soft landscaped area & water features account for over 40% of the site area

Materials Aspects

  • Adapt non-CFC based refrigerants and building fabric

Energy Use

  • Adapt high-COP AC equipment & high-efficient lighting system

Water Use

  • Use water-efficient sanitary fittings
  • Reduce over 50% of annual water consumption
  • 71% reduction in annual irrigation consumption by adopting efficient irrigation system
  • Irrigation via rainwater harvesting system reduce 18% of annual water consumption

Indoor Environmental Quality

  • Achieved “Excellent Glass” IAQ objectives at Niches Hall and Office area
  • Lux and glare index for carpark, plant room, staircase, and lobby achieved CIBSE Lighting Code 2012 

Innovations and Additions

  • A certified Project BEAM Pro was engaged to coordinate BEAM Plus matters and ensure the project design follows the requirement of BEAM standards

Story

Architectural Services Department is committed to taking bold action to sustainability from our projects. We are taking a leadership position and promoting cultural and behavioural change beyond our business, working closely with our clients, supply chain and consultants, to champion action on climate. ‘One design to act’ is our pathway to advancing sustainability for our projects. It brings together all the climate commitments we have made to date and it is based on taking practical, evidence-based action founded on climate science, research and collaboration.

 

The project provides 160,000 indoor niches, a 2-way 2-lane access road connecting the building to Nim Wan Road, a rooftop garden, outdoor joss paper burners, administrative facilities and a Gardens of Remembrance for scattering of cremated ashes with memorial walls holding about 20,000 nos. of name plaques.

 

Located at a rural and coastal setting, the project is designed to avoid sense of intimidation and anxiety, by embracing with the natural environment and dense landscaping.  The key design objectives are to create a calm, comfortable, open-viewed and peaceful space, where respect and remembrance are paid towards the deceased.  Many efforts are paid to strike a balance between keeping a dignified image and creating a humane atmosphere so that this building of a dualistic nature can serve its purpose as the meeting place of life and death.

 

The niches floors adopt balcony approach and high headroom to allow cross ventilation and bring natural light into the interior.  The atriums help encourage the stack effect of ventilation and bring direct sunlight to the G/F.  The site design aims to maximize view to the open sea by proper orientation of the building blocks. 

 

Rainwater which is collected from the open hard paved area and road is used for irrigation or toilet flushing. The efficient and smart drainage system achieve the saving of 71% annual irrigation water. 12,000m2 of eco-paver blocks with recycled glass content was used in this project. Due to their high versatility and durability, future maintenance could be minimized. Joss paper burners play a key role to reduce air pollution significantly during joss paper burning process in this project.  The total weight of suspended particulates was less that 100mg/m3 of the exhaust gas, over 90% particles were removed, less than 100mg/m3 of hydrogen chloride and 650mg/m3 of carbon monoxide were reduced by the burner with water spray and electrostatic precipitator installed.


Project Details

Completion Year 2019
Number of Blocks 1
Number of Storeys 8
Type Government, Institutional and Community

Project Team

Project Developer / Owner Food and Environmental Hygiene Department, HKSAR Government
Project Manager Architectural Services Department
Architect Simon Kwan & Associates Limited
Landscape Architect ADI Limited
M&E Engineer AECOM Asia Company Limited
C&S Engineer AECOM Asia Company Limited
Main Contractor Leighton Contractors (Asia) Limited
Quantity Surveyor Langdon & Seah Hong Kong Limited
Sustainable Design Consultant Allied Environmental Consultants Limited
Environmental Consultant Allied Environmental Consultants Limited
Back

  • 1/F, Jockey Club Environmental Building, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong.
  • +852 3994 8888
  • [email protected]

  • © 2022 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.
  • Disclaimer

Stay connected:




© 2022 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.
Disclaimer