• Residents’ Clubhouse

  • Residents’ Clubhouse

  • Residents’ Clubhouse

  • Landscape Deck

  • Landscape Deck

  • Panoramic view from Living Room on 31/F

  • Clarence Terrace Entrance


新建建築1.1版
最終金級

整體得分
用地與室外環境
用材
能源使用
用水
室內環境質素
分    創新

As a pure residential building, High West consists of 30 no. domestic floors and a club house on G/F. The building is situated in a prime area of Hong Kong Island West, nestled between Clarence Terrace in front and Po Tuck Street behind. The MTR West Island Line extension with its Hong Kong University station is in its vicinity and conveniently link the residents to Sheung Wan, Central and even Tsim Sha Tsui.

There are numerous distinct architectural design features in High West:

(a) Sophisticated translucent exterior
The highly articulated facades  with the massive use of crystalline glass and eye-catching colour palette of grey, white and copper, reveal depth and material layering to form a coherent design.

(b) High-end dual frontage design
A striking wave motif at the Po Tuck Street entrance conveys a true sense of vibrancy matched with exquisite taste. The southern-facing entrance at Clarence Terrace and Po Tuck street entrance to the north provide split-level dual access for residents.

(c) Large Glazed Windows and Balcony
A unique sliding door system has been adopted to maximize the operable door-to-balcony ratio. Oversized glass windows let more natural daylight in to improve spatial quality.

(d) Club house with landscape deck
The elegant and classy design of the club house gives a cosy feeling. Residents can do gym work-out to deal with daily stress or just sit back and spend the day at leisure. While walking to the Clarence Terrace entrance through the landscape garden deck, the residents enjoy a host of green plantings and impressive lighting effect at night.

 

環保特點

High West was one of the first projects which adopted BEAM Plus in Hong Kong.  It was the first few projects provisionally assessed since inception.  There were some hurdles inherent in any new assessment methods which we managed to overcome in the end. 

High West benefits from its location, and supports a car park free design.  It is well served by public transportations, basic services and recreational facilities.  The pollution to the environment was monitored and controlled during its construction.  Special attention was paid to the external lighting design to highlight the unique character of the High West without jeopardising the night sky and the comfort of the neighbours and.  The main façade is north-east facing which helps to reduce energy for cooling with optimal use of daylight.  The selection of building service equipment prioritised the environmental and energy performances to minimise nuisance to the surroundings and energy consumption.  Low flow faucets, showers and low flush volume waster closets and urinals are also installed.

The units are designed to be sufficiently day light and naturally ventilated.   Almost 100% of the rated power of the appliances bears an energy label.  The outdoor and indoor air quality were monitored and reported to be of Good Class[1].

The project utilised a pre-cast façade to ensure efficiency and quality.   Regional materials were preferred during construction.

One of the challenges is the size of the site.  Its compact size means that exceptional planning has to be conducted carefully regarding the storage of building materials, waste and recyclables.  The main contractor had to make use of the space wisely to accommodate the necessary equipment for water treatment as well. 
 

[1] HKSAR IAQ Certification Scheme

環保特點

High West was one of the first projects which adopted BEAM Plus in Hong Kong.  It was the first few projects provisionally assessed since inception.  There were some hurdles inherent in any new assessment methods which we managed to overcome in the end. 

High West benefits from its location, and supports a car park free design.  It is well served by public transportations, basic services and recreational facilities.  The pollution to the environment was monitored and controlled during its construction.  Special attention was paid to the external lighting design to highlight the unique character of the High West without jeopardising the night sky and the comfort of the neighbours and.  The main façade is north-east facing which helps to reduce energy for cooling with optimal use of daylight.  The selection of building service equipment prioritised the environmental and energy performances to minimise nuisance to the surroundings and energy consumption.  Low flow faucets, showers and low flush volume waster closets and urinals are also installed.

The units are designed to be sufficiently day light and naturally ventilated.   Almost 100% of the rated power of the appliances bears an energy label.  The outdoor and indoor air quality were monitored and reported to be of Good Class[1].

The project utilised a pre-cast façade to ensure efficiency and quality.   Regional materials were preferred during construction.

One of the challenges is the size of the site.  Its compact size means that exceptional planning has to be conducted carefully regarding the storage of building materials, waste and recyclables.  The main contractor had to make use of the space wisely to accommodate the necessary equipment for water treatment as well. 
 

[1] HKSAR IAQ Certification Scheme


項目細節

竣工年份 2014
樓宇數目 1
樓層數目 33
類別 住宅

項目團隊

項目發展商/持有人 Rise Cheer Investments Limited
項目經理 恒基兆業地產有限公司 – 地產策劃 (二) 部
建築師 余蕭鍾建築師有限公司
室內設計師 思聯建築設計有限公司
園境設計師 雅邦規劃設計有限公司
機電工程師 邁進機電工程顧問有限公司
土木及結構工程師 鄭育麟顧問工程師有限公司
外牆顧問 歐華爾顧問有限公司
承建商 恒麗建築有限公司
工料測量師 恒基兆業地產有限公司 – 地產策劃 (二) 部
可持續設計顧問 CO2nnsulting Limited
環保顧問 CO2nnsulting Limited


上一頁

  • 香港九龍塘達之路77號賽馬會環保樓1樓
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2018 香港綠色建築議會有限公司版權所有

與我們保持聯繫:




© 2018 香港綠色建築議會有限公司版權所有