政府物流服務署印務科辦公室

  • Upper part of the office cubicle partitions being glazed to facilitate viewing from works stations to outdoor

  • Interior green wall was designed at the main entrance corridor to enliven the interior space

  • The once redundant balcony is transformed into a welcoming relaxing space

  • Bamboo panels are adapted for wall and ceiling decoration at meeting room

  • A very high percentage, 73.11 % by weight, of furniture is re-used in the new office. It reduces a lot of wastage

  • Use materials with high recycled content such as false ceiling

  • Provision of high efficiency LED and fluorescent lighting

  • Facilities are provided for recycling glass and small electrical appliance in addition to the standard provision for recycling metal, paper and plastic


室內建築1.0版
鉑金級

整體得分

位於柴灣的政府物流中心十樓,由原來欠缺吸引力的空間,經過翻新後,為政府物流服務署印務科提供了一個充滿活力及現代化的綠色辦公室。翻新工程採用各種具可持續發展的設計特點,為員工提供了一個舒適的工作環境。

環保特點

  • 採用快速再生裝修材料,例如竹板
  • 重用超過百分之七十(以重量計算)的現有辦公室傢俱和屏風,包括椅子,桌子,文件櫃等
  • 採用含高回收物質的材料,如木地板,假天花,石膏板等
  • 除了提供一般回收金屬,紙張和塑料回收箱外,更提供回收玻璃和小家電的設施

採用工作照明設計,並配置高效率的LED筒燈和熒光燈

  • 透過精心的室內設計佈局,大部份員工可以觀覽室外環境,同時也可以加強了室內的日光和員工的舒適度
  • 引入室內綠牆,並活化了室內的空間

採用綠色陽台,為員工帶來休閒的室外空間,以及改善室外環境

環保特點

  • 採用快速再生裝修材料,例如竹板
  • 重用超過百分之七十(以重量計算)的現有辦公室傢俱和屏風,包括椅子,桌子,文件櫃等
  • 採用含高回收物質的材料,如木地板,假天花,石膏板等
  • 除了提供一般回收金屬,紙張和塑料回收箱外,更提供回收玻璃和小家電的設施

採用工作照明設計,並配置高效率的LED筒燈和熒光燈

  • 透過精心的室內設計佈局,大部份員工可以觀覽室外環境,同時也可以加強了室內的日光和員工的舒適度
  • 引入室內綠牆,並活化了室內的空間

採用綠色陽台,為員工帶來休閒的室外空間,以及改善室外環境


項目細節

竣工年份 2015
室內樓面面積 (IFA) (平方米) 866.3平方米
類別 辦公室

項目團隊

項目發展商/持有人 香港特別行政區政府 - 建築署
項目經理 香港特別行政區政府 - 建築署
建築師 盧緯綸建築規劃有限公司
機電工程師 王歐陽(機電工程)有限公司
承建商 朱祥興有限公司
工料測量師 威寧謝香港有限公司
可持續設計顧問 BMT Asia Pacific Limited
環保顧問 艾奕康顧問有限公司
聲學顧問 BMT Asia Pacific Limited
上一頁

  • 香港九龍塘達之路77號賽馬會環保樓1樓
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2018 香港綠色建築議會有限公司版權所有

與我們保持聯繫:


議會經費由建造業議會資助


© 2018 香港綠色建築議會有限公司版權所有