• Clear windows surrounded the open office area in which optimizes the use of natural daylight. Indoor pot plants are planted along the window sills to enhance better indoor environmental quality.

  • Open ceiling with indirect lighting in the open office minimizes the glare for every work station.

  • The multi-function room equipped with audio-visual facilities with a seating capacity of around 25 seats for organizing corporate social responsibility functions, staff resting area, yoga exercise and commuting space.

  • The sliding partition between open office and multi-function room increases the flexibility of use of space. Posters pin up in the multi-function room to introduce the green features of office design. Staff can also get access to the information of green features and green cleaning manual through their internal “Intranet” system.

  • Acoustic folding doors between two meeting rooms give spatial options for the occupants to suit different situations. A medium size meeting room can be form when the acoustic folding door is fully open.

  • The “Office Feature Wall” campaign encourages each staff to draw a leaf for forming a team graphic artwork in order to raise their awareness on nature.

  • The 100% recyclable carpet with lively color combination decorated the corridor. Indirect lighting gives a harmonious feeling.

  • Re-used timber panel from the previous conference room and re-designed with zinc panel features. Oval indirect light void on the ceiling to avoid glare.

  • Green pot plants located along the window bay to enhance indoor air quality.

  • Plan showing the sustainable flooring materials and flexible design layout. Separate private space can be created by using acoustic folding doors or sliding partition.


室內建築1.0版
金級

整體得分
綠建特性
管理
用材
能源使用
用水
室內環境質素
分    創新

集成中心管理處的辦公室除了提供日常的辦公空間,還不時作為租客和管理處的會議地點,多用途室亦會開放予員工舉辦活動。本設計致力從室內設計上達到節能減碳的效果,推廣綠色工作空間,提供一個舒適、健康的環境予所有使用者。同時,盡力減低裝修工程時對周邊環境的影響,善用天然資源,大量重用舊有傢俱與使用環保裝修物料。

為了改善原來只使用電燈照明的情況,本設計使用了開放式的辦公室設計,辦公枱盡量與窗邊擺設垂直, 令每一張辦公枱都能享受到適當的天然光而不會有反射光,此舉大大減少用照明燈,也令窗邊得以種植大量植物,有助改善室內空氣。

會議房通過使用特別設計的趟摺門和傢俱佈局,構成了靈活的空間,使用者可隨時根據不同的需要,將會議室或多用途室變成中型或大型的會議或辦公地方。

環保特點

Interior passive design is adopted in the project space to optimize the use of natural resources. 

Maximum Day Light for all Work Stations

The main idea is to provide maximum daylight for all the working spaces, conference room and those services rooms now located near the wall area without window.  All working seats have direct sight line to the exterior. The open office surrounded by glazing with sufficient natural lighting for the occupants creates a green space for well-being.

Flexible Spatial Design Layout

Acoustic folding doors are used to separate meeting rooms.  Occupants can choose to use two small private rooms or one medium private room due to different situation.

A sliding partition and door are located between the open office and multi-function room. Private meeting or event can be held in the multi-function room that will not disturb the working area.  Expansion of space can be achieved when the sliding partition and door are opened.

Minimize Glare for the Work Stations

All the desks are perpendicular to the windows or inclined within 10 degrees to avoid glare to the computer monitors. Task light is provided for every work stations to reduce energy use while occupant works alone in the evening. Up-light is adopted for open office area and no direct lighting is applied in the project space.

Extra Provision for Indoor Plants

46 nos. of pot plant (200mm diameter each) are put along the window perimeter in the working area. They can provide lively atmosphere and filter the air. It is 2.8 times provision more than the requirement in BEAM Plus Interiors.

A horticultural maintenance plan is set out and executed to ensure the plants are maintained in good condition. No herbicides and pesticides are applied to the plants. No electricity, from fossil fueled generation, is used to maintain and for the growth of the plants. The selected plants may purify indoor air and are suitable to be planted in indoor environment. It can create an office space for good health.

Waste Recycle Facilities

The office provides a collection facility with signed collection agreement for recyclable material. Beside minimum waste recycling facilities, there is storage facilities provision at prominent location inside the office for the collection of 1) paper, 2) plastic, 3) metal waste, 4) glass and 5) used small electrical appliance. A collection agreement has been signed between client and recycling company for a regular collection.

Furniture Concerning Occupational Health and Safety

All working chairs are complied with ergonomic design. All working desks have sufficient leg room. Sufficient space is also provided for walkways between desks and in front of storage. No electrical extension cord is laid across any corridor.

Excellent Material Performance

Every material with sustainable features used in the office is carefully selected. They are selected to be ensured with recycled or renewable content, manufactured from factory with environmental management system manual and low-emittance during manufacturing process and its lifetime.

Carpet Flooring

Carpet “ECOworx Tile” is adopted in the office area which has been awarded for “Cradle to Cradle Product Silver Certification”. It contains 44% recycled content, highly reduces carbon footprint by 40% compared with PVC and has an own 100% closed loop recycling process. It is not only a rapidly renewable and recycled material but also an environmentally manufactured material.

Linoleum Flooring

In the multi-functional room, linoleum flooring is adopted instead of traditional vinyl flooring. Linoleum is bio-based and made from natural resources which are naturally antibacterial and biodegradable.

Self-leveling Cement flooring

Self-leveling cement flooring is widely adopted in the open office area. One of the raw material sources for manufacturing self-leveling cement is aluminum cans diverts waste. The use of by-products has reduced the burden to landfills.

Palm Eco Wall

Palm fibre in Palm Eco Wall is 100% recycled fibre from empty fruit bunch after oil extracted from refineries. It delivers four performance advantages including high fire resistance, high moisture resistance, superior acoustic properties and high impact performance.

Open ceiling

More than 50% of the office area has an open ceiling which has reduced the use of new material. Besides, well cooperation between ceiling services and lighting are able to create an impression of higher clear headroom.

Extension of the Life Cycle of Furniture and Materials

42.12% furniture in the project is re-used furniture, including existing built-in cabinets along and under window sills, metal cabinets, chairs, pedestals and office desks. The gypsum board ceiling panels are also made good and re-used in the project. The project emphasizes on promotion of adaption and re-use.

Well-being Office Environment and Activities

The “Office Feature Wall” campaign encourages each staff to draw a leaf for forming a team graphic artwork in order to raise their awareness on nature. Concluded from the employee survey result, 68.8% of staff showed their appreciation of the campaign. 81.3% of staff agreed that the campaign had boost up their team spirit while 87.5% of staff thought that they worked comfortably and efficiently in the office space.

The multi-function room in the project space served the function for organizing Corporate Social Responsibility (CSR) activities, for example, team up with St. James Settlement for the classes to the students. The space is not only used as staff resting area, yoga exercise and game room but also a commuting space for staff daily.

The owner highly values a convenient and happy working environment. Light music broadcasted during working hours creates a relaxing atmosphere. Every staff is assigned with a private locker near the multi-function room for their personal storage.

環保特點

Interior passive design is adopted in the project space to optimize the use of natural resources. 

Maximum Day Light for all Work Stations

The main idea is to provide maximum daylight for all the working spaces, conference room and those services rooms now located near the wall area without window.  All working seats have direct sight line to the exterior. The open office surrounded by glazing with sufficient natural lighting for the occupants creates a green space for well-being.

Flexible Spatial Design Layout

Acoustic folding doors are used to separate meeting rooms.  Occupants can choose to use two small private rooms or one medium private room due to different situation.

A sliding partition and door are located between the open office and multi-function room. Private meeting or event can be held in the multi-function room that will not disturb the working area.  Expansion of space can be achieved when the sliding partition and door are opened.

Minimize Glare for the Work Stations

All the desks are perpendicular to the windows or inclined within 10 degrees to avoid glare to the computer monitors. Task light is provided for every work stations to reduce energy use while occupant works alone in the evening. Up-light is adopted for open office area and no direct lighting is applied in the project space.

Extra Provision for Indoor Plants

46 nos. of pot plant (200mm diameter each) are put along the window perimeter in the working area. They can provide lively atmosphere and filter the air. It is 2.8 times provision more than the requirement in BEAM Plus Interiors.

A horticultural maintenance plan is set out and executed to ensure the plants are maintained in good condition. No herbicides and pesticides are applied to the plants. No electricity, from fossil fueled generation, is used to maintain and for the growth of the plants. The selected plants may purify indoor air and are suitable to be planted in indoor environment. It can create an office space for good health.

Waste Recycle Facilities

The office provides a collection facility with signed collection agreement for recyclable material. Beside minimum waste recycling facilities, there is storage facilities provision at prominent location inside the office for the collection of 1) paper, 2) plastic, 3) metal waste, 4) glass and 5) used small electrical appliance. A collection agreement has been signed between client and recycling company for a regular collection.

Furniture Concerning Occupational Health and Safety

All working chairs are complied with ergonomic design. All working desks have sufficient leg room. Sufficient space is also provided for walkways between desks and in front of storage. No electrical extension cord is laid across any corridor.

Excellent Material Performance

Every material with sustainable features used in the office is carefully selected. They are selected to be ensured with recycled or renewable content, manufactured from factory with environmental management system manual and low-emittance during manufacturing process and its lifetime.

Carpet Flooring

Carpet “ECOworx Tile” is adopted in the office area which has been awarded for “Cradle to Cradle Product Silver Certification”. It contains 44% recycled content, highly reduces carbon footprint by 40% compared with PVC and has an own 100% closed loop recycling process. It is not only a rapidly renewable and recycled material but also an environmentally manufactured material.

Linoleum Flooring

In the multi-functional room, linoleum flooring is adopted instead of traditional vinyl flooring. Linoleum is bio-based and made from natural resources which are naturally antibacterial and biodegradable.

Self-leveling Cement flooring

Self-leveling cement flooring is widely adopted in the open office area. One of the raw material sources for manufacturing self-leveling cement is aluminum cans diverts waste. The use of by-products has reduced the burden to landfills.

Palm Eco Wall

Palm fibre in Palm Eco Wall is 100% recycled fibre from empty fruit bunch after oil extracted from refineries. It delivers four performance advantages including high fire resistance, high moisture resistance, superior acoustic properties and high impact performance.

Open ceiling

More than 50% of the office area has an open ceiling which has reduced the use of new material. Besides, well cooperation between ceiling services and lighting are able to create an impression of higher clear headroom.

Extension of the Life Cycle of Furniture and Materials

42.12% furniture in the project is re-used furniture, including existing built-in cabinets along and under window sills, metal cabinets, chairs, pedestals and office desks. The gypsum board ceiling panels are also made good and re-used in the project. The project emphasizes on promotion of adaption and re-use.

Well-being Office Environment and Activities

The “Office Feature Wall” campaign encourages each staff to draw a leaf for forming a team graphic artwork in order to raise their awareness on nature. Concluded from the employee survey result, 68.8% of staff showed their appreciation of the campaign. 81.3% of staff agreed that the campaign had boost up their team spirit while 87.5% of staff thought that they worked comfortably and efficiently in the office space.

The multi-function room in the project space served the function for organizing Corporate Social Responsibility (CSR) activities, for example, team up with St. James Settlement for the classes to the students. The space is not only used as staff resting area, yoga exercise and game room but also a commuting space for staff daily.

The owner highly values a convenient and happy working environment. Light music broadcasted during working hours creates a relaxing atmosphere. Every staff is assigned with a private locker near the multi-function room for their personal storage.


項目細節

竣工年份 2015
層樓 一 (部分樓層)
類別 辦公室

項目團隊

項目發展商/持有人 伍集成國際有限公司
項目經理 伍集成國際有限公司
建築師 木易建築設計顧問有限公司
室內設計師 木易建築設計顧問有限公司
機電工程師 集益顧問工程師有限公司
承建商 鑑城裝飾工程有限公司
環保顧問 IEQ: 浩科環境工業有限公司, EU: 豐能顧問有限公司
上一頁

  • 香港九龍塘達之路77號賽馬會環保樓1樓
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2018 香港綠色建築議會有限公司版權所有

與我們保持聯繫:


議會經費由建造業議會資助


© 2018 香港綠色建築議會有限公司版權所有