Tuen Fu Road Disciplined Services Quarters

  • Tuen Fu Road Discipline Services Quarters

  • East Façade

  • West Façade

  • Vertical Green Wall

  • Step Planters at Podium

  • Podium Garden

  • Podium Garden with Sitting Area

  • Podium Garden & Green Flat Roof

  • Solar Panel at Roof

  • Roof Garden

  • Children’s Play Area on G/F


Tuen Fu Road Disciplined Services Quarters, situated in Fu Tei, Tuen Mun, comprises of 140 departmental units with car-parking spaces, building management office, residents’ recreational facilities, a multi-function room, outdoor children playing fixtures/facilities and landscape garden in accordance with the approved Schedule of Accommodation and all statutory and functional requirements.

Green Features

The proposed disciplined services quarters will adopt various forms of energy efficient features and renewable energy technologies, in particular:-

  1. The building has been set back and the major façade facing NE to reduce solar and thermal heat gain
  2. Cross ventilation is designed for all units
  3. Photovoltaic system will be provided for generating renewable energy
  4. High efficient air-conditioners, T5 lightings, VVVF for lifts and high efficiency instantaneous gas heaters will be installed
  5. Rainwater Harvesting System will be adopted to reuse rainwater
  6. Various water saving controllers will be installed for the bathrooms and kitchen to conserve water and reduce effluent discharge
  7. Bamboo flooring & skirting will be installed to reduce the use of timber
  8. Apart from vast amount of planters and landscape areas, vertical greening is also provided at the west façade to provide visual enjoyment for the pedestrians. Various planters are designed at all sides of the site to soften the site boundary. Green roofs are also provided on 11/F and R/F.

New Buildings V1.1
Final Platinum

  • Total Score: 78.3


Green Features

The proposed disciplined services quarters will adopt various forms of energy efficient features and renewable energy technologies, in particular:-

  1. The building has been set back and the major façade facing NE to reduce solar and thermal heat gain
  2. Cross ventilation is designed for all units
  3. Photovoltaic system will be provided for generating renewable energy
  4. High efficient air-conditioners, T5 lightings, VVVF for lifts and high efficiency instantaneous gas heaters will be installed
  5. Rainwater Harvesting System will be adopted to reuse rainwater
  6. Various water saving controllers will be installed for the bathrooms and kitchen to conserve water and reduce effluent discharge
  7. Bamboo flooring & skirting will be installed to reduce the use of timber
  8. Apart from vast amount of planters and landscape areas, vertical greening is also provided at the west façade to provide visual enjoyment for the pedestrians. Various planters are designed at all sides of the site to soften the site boundary. Green roofs are also provided on 11/F and R/F.

Project Details

Completion Year 2015
Number of Blocks 1
Number of Storeys 21 (including G/F)
Type Residential

Project Team


  • 1/F, Jockey Club Environmental Building, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong.
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.

Stay connected:


Funding support by the Construction Industry Council


© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.