Office of the Printing Division, Government Logistics Department

  • Upper part of the office cubicle partitions being glazed to facilitate viewing from works stations to outdoor

  • Interior green wall was designed at the main entrance corridor to enliven the interior space

  • The once redundant balcony is transformed into a welcoming relaxing space

  • Bamboo panels are adapted for wall and ceiling decoration at meeting room

  • A very high percentage, 73.11 % by weight, of furniture is re-used in the new office. It reduces a lot of wastage

  • Use materials with high recycled content such as false ceiling

  • Provision of high efficiency LED and fluorescent lighting

  • Facilities are provided for recycling glass and small electrical appliance in addition to the standard provision for recycling metal, paper and plastic


The refurbishment of 10/F of Government Logistics Centre in Chai Wan has transformed the once unattractive space into a green and lively contemporary office for the Printing Division of Government Logistics Department. The refurbishment work has adopted a green approach by using various sustainable design features to provide a pleasant working environment for the staff.

Green Features

  • Rapidly Renewable Materials such as bamboo panelling are used
  • More than 70% by weight of the total furniture and partitions including chairs, desks, cabinets, etc. are reused.
  • Materials with High Recycled Contents such as timber flooring, false ceiling, plaster board, etc. are used
  • Facilities for recycling of glass and small electrical appliances are provided in addition to the general provisions for recycling metal, paper and plastic

Task lighting design with high efficiency LED downlights and fluorescent lightings is adopted

  • Views to Outside is achieved for most staff by careful design of the interior layout which also enhances the daylighting level as well as occupants’ comfort
  • Interior Green Wall is introduced to enliven the interior space

A Green Balcony is adopted to serve as an outdoor relaxing space for staff as well as for enhancing the external environment


Interiors V1.0
Platinum

  • Total Score: 77.0


Green Features

  • Rapidly Renewable Materials such as bamboo panelling are used
  • More than 70% by weight of the total furniture and partitions including chairs, desks, cabinets, etc. are reused.
  • Materials with High Recycled Contents such as timber flooring, false ceiling, plaster board, etc. are used
  • Facilities for recycling of glass and small electrical appliances are provided in addition to the general provisions for recycling metal, paper and plastic

Task lighting design with high efficiency LED downlights and fluorescent lightings is adopted

  • Views to Outside is achieved for most staff by careful design of the interior layout which also enhances the daylighting level as well as occupants’ comfort
  • Interior Green Wall is introduced to enliven the interior space

A Green Balcony is adopted to serve as an outdoor relaxing space for staff as well as for enhancing the external environment

Project Details

Completion Year 2015
Internal Floor Area (IFA) (sqm) 866.3 sqm
Type Office

Project Team

Project Developer / Owner Architectural Services Department, HKSAR Government
Project Manager Architectural Services Department, HKSAR Government
Architect LIewelyn-Davies Hong Kong Limited
M&E Engineer Wong & Ouyang (Building Services) Llimited
Main Contractor Chee Cheung Hing & Company Limited
Quantity Surveyor Langdon & Seah Hong Kong Limited
Sustainable Design Consultant BMT Asia Pacific Limited
Environmental Consultant AECOM Consulting Services Limited
Acoustic Consultant BMT Asia Pacific Limited

You may also want to see...


  • 1/F, Jockey Club Environmental Building, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong.
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.

Stay connected:


Funding support by the Construction Industry Council


© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.