The New Campus of Technological and Higher Education Institute of Hong Kong

  • Community-centric vertical green campus

  • Western end-cores acting as solar and noise buffer

  • Bioclimatic and environmental responsive site planning

  • Campus Plaza let students and the community mingle

  • Learning commons with quality indoor environment


New Buildings V1.2
Provisional Platinum

Overall Score
Site Aspects
Materials Aspects
Energy Use
Water Use
Indoor Enviro. Quality
Credit(s)    Innovations and Additions

The campus is sited in the middle of Chai Wan. The design is not just confining to the school community, but also extending to the natural environment and integrating with the neighbourhood. It designs for a sustainable and interactive learning environment.

Green Features


The North-south orientating twin-tower design enables nature views, indoor daylight and air flow. It also acts as solar and noise buffer

  • Recycled contents building materials
  • Loose-fit spatial adaptability

  • Species diversity and environmental project assessment dashboard (BEPAD) system
  • High native tree quantities

  • Rainwater harvesting system for irrigation
  • Water-saving fixtures

Green Features


The North-south orientating twin-tower design enables nature views, indoor daylight and air flow. It also acts as solar and noise buffer

  • Recycled contents building materials
  • Loose-fit spatial adaptability

  • Species diversity and environmental project assessment dashboard (BEPAD) system
  • High native tree quantities

  • Rainwater harvesting system for irrigation
  • Water-saving fixtures


Project Details

Completion Year 2016
Number of Blocks 2
Type Government, Institutional and Community

Project Team



Back

  • 1/F, Jockey Club Environmental Building, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong.
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2018 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.

Stay connected:




© 2018 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.