• “The Visionary” boasts a vast landscape.

  • The outdoor space combines softcape and hardcape.

  • Use of glazing to enhance day lighting.

  • Visionnaire Club features director’s house and other facilities.

  • Visionnaire Club features bowling alley.

  • Visionnaire Club features gym room.

  • Visionnaire Club is an over 220,000 sq.ft clubhouse exclusive to its residents.

  • Each of the houses embraces private pool and garden.

  • Situated on the ground floor of each tower with private gardens as an extension of the living area.

  • Located on the top floor and featured panoramic sea views and an internal staircase to a private roof terrace. Some of the units offered private swimming pools on the terrace.


“The Visionary” consists of 9 residential towers, offering 1,419 residences in total. It also provides a saleable floor area of over 1,256,000 sq.ft and around 30,000 sq.ft of commercial space. An assortment of different flat sizes is provided including single bedroom units to four bedroom units, houses, duplex complexes and special penthouse units.
There is an over 220,000 sq.ft clubhouse exclusive to its residents. Its leisure facilities include an outdoor and indoor swimming pool, bowling alley, gym, spa and steam room, and – activities for everyone in the household to stay active and healthy.

Green Features

“The Visionary” has integrated environmental practice to ensure sustainability extends from drawing board to operation. The residential towers are arranged in “L-shape” to minimize heat from sun. It contains landscape exceeding 30% of site area and numerous energy saving measures including solar hot water system, double waste chute, rainwater irrigation and glazing with high light transmittance, etc.

“The Visionary” residential lobby emerged a natural ventilation of semi-outdoor forecourt through the 8-meter-high corridors. Ventilation windows are added to the common corridors and lift lobbies of the residential floors. In addition, the project used the insulated glasses in the public area to reduce the indoor temperature and block some of the sunlight


New Buildings V1.1
Provisional Platinum

  • Total Score: 78.8


Green Features

“The Visionary” has integrated environmental practice to ensure sustainability extends from drawing board to operation. The residential towers are arranged in “L-shape” to minimize heat from sun. It contains landscape exceeding 30% of site area and numerous energy saving measures including solar hot water system, double waste chute, rainwater irrigation and glazing with high light transmittance, etc.

“The Visionary” residential lobby emerged a natural ventilation of semi-outdoor forecourt through the 8-meter-high corridors. Ventilation windows are added to the common corridors and lift lobbies of the residential floors. In addition, the project used the insulated glasses in the public area to reduce the indoor temperature and block some of the sunlight

Project Details

Completion Year 2015
Number of Blocks 9
Type Residential

Project Team

You may also want to see...


  • 1/F, Jockey Club Environmental Building, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong.
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.

Stay connected:


Funding support by the Construction Industry Council


© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.