New Buildings V1.2
Final Silver

Overall Score

Situated at the heart of Ma On Shan with a stunning glass curtain wall design, We Go Mall is a new landmark in Ma On Shan. The mall has six storeys (including one storey basement carpark), containing a floor area of more than 160,000 sqm. We Go Mall is surrounded by residential developments and close to transportation hubs such as the MTR station, minibus station and bus stations. The combination of its convenient location and comprehensive dining, entertainment and shopping options make it the premier destination for residents in Ma On Shan, Shatin and Sai Kung.

Green Features

Site Aspects

  • Public transport, basic services and recreational facilities are within 500m walking distance of the site
  • At least 5 different basic services are located within the Site and are made available for public use
  • Use of high emissivity materials on roof to reduce heat island effect
  • Carrying out environmental management during construction to minimise noise, air and water pollution

Materials Aspects

  • Meets the requirements in timber use in temporary works, use of non-CFC based refrigerants
  • Implementation of construction waste management system and provision of waste recycling facilities
  • Use of regionally manufactured materials, materials avoiding the use of ozone depleting materials

Energy Use

  • Compliance with minimum energy performance, reduction in the annual energy consumption and reduction in maximum electricity demand
  • Reduction in electricity consumption for ventilation and lighting system in car park
  • Independent commissioning authority was engaged during the testing and commissioning process to ensure the design intent and environmental performance are achieved
  • Provisions for energy management, including testing and commissioning, operation and maintenance as well as metering and monitoring

Water Use

  • Water efficient devices have been adopted
  • 70.99% of annual water saving
  • 46.45% reduction in effluent discharge volumes

Indoor Environmental Quality

  • Adequate security provision
  • Hygienic plumbing and drainage system, assessed biological contamination, hygienic waste disposal facilities
  • Implementing a Construction IAQ Management Plan, compliance with appropriate criteria for outdoor and indoor air quality, adequate localised ventilation, adequate interior lighting
  • Enhanced access for persons with disability and amenity features for users

Innovations and Additions

  • Use of twin tanks for both potable and flushing water supply systems
  • BEAM Professional project team member

Story

We Go MALL, is designed with energy-conserving technologies and to promote low-carbon lifestyles, exhibiting our commitment to cultivating a better environment for our valued consumers and the community.

For lighting system, LED lighting has been adopted with the reduction in the lighting power density. The achievement has not only improved the environmental value of guests’ experience in the mall, but also brought a significant reduction in operating and maintenance costs.

For air-conditioning system, special shifting arrangements have been designed for the chillers. Only the lowest capacity chiller is switched on for the first and last few operating hours of the mall in a day, instead of utilising the full power of all chillers installed. The temperature and ventilation settings are actively monitored, which allow for efficient energy consumption and an optimal physical comfort at the same time.

Several facilities have been installed to provide great convenience to our guests and customers living in a green and environmentally considerate life. In particular, our car park is equipped with electric vehicle chargers for both specific and general models of electric vehicles. Free-of-charge bicycle parking spaces are also provided. Guests can line up their bicycles in the yard outside the mall before enjoying their time in the mall.


Project Details

Number of Blocks 1
Number of Storeys 6
Type Commercial

Project Team

Project Developer / Owner Real Charm Investment Limited
Project Manager Paliburg Development Consultants Ltd.
Architect Paliburg Development Consultants Limited
Landscape Architect Team 73 HK Limited
M&E Engineer Meinhardt (M&E) Ltd.
C&S Engineer SYW & Associates Limited
Façade Consultant Alpha Consulting Limited
Main Contractor Sunnic Engineering Limited
Quantity Surveyor WT Partnership (HK) Limited
Back

  • 1/F, Jockey Club Environmental Building, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong.
  • +852 3994 8888
  • [email protected]

© 2020 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.

Stay connected:




© 2020 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.