Happy Valley Underground Stormwater Storage Scheme

  • Happy Valley Underground Stormwater Storage Scheme

  • Happy Valley Underground Stormwater Storage Scheme

  • Night Scene

  • PV Panels at fan room

  • Vertical Greening at Fan Room

  • Water Harvesting System

  • Water Harvesting System


The Happy Valley Underground Stormwater Storage Scheme (HVUSSS) is an important flood prevention project of the Drainage Services Department, aiming to relieve the flooding risks in the Happy Valley and Wai Chai areas.  In addition to the underground stormwater storage tank with a capacity to withstand a rainstorm of a return period of 1 in 50 years, the project includes above-ground ancillary facilities, such as a pump house and a fan room.  Located within the Happy Valley Recreation Ground and surrounded by sport pitches and greenery, these ancillary facilities have incorporated green elements to provide the public a “Green Living” environment, including the design of a greenery area above the pump house for public amenity and watching football games, and installation of solar panels at the rooftop of the fan room to generate renewal energy.  HVUSSS also incorporated the current largest water harvesting system in Hong Kong that collects groundwater, irrigation water and rainwater for toilet flushing and pitch irrigation purposes.

Green Features

Over 40% of site area covered by greenery lawn;

50% of hard landscaping area laying with recycled pervious paving blocks;

Conveyor belt system adopted to minimize air and noise impacts during construction;

Water Harvesting System

Reuse of rainwater, groundwater and irrigation water

PV panels installed on roof of Fan Room


New Buildings V1.1
Provisional Platinum

  • Total Score: 90.9
Innovation Addition  IA: 6
         

Green Features

Over 40% of site area covered by greenery lawn;

50% of hard landscaping area laying with recycled pervious paving blocks;

Conveyor belt system adopted to minimize air and noise impacts during construction;

Water Harvesting System

Reuse of rainwater, groundwater and irrigation water

PV panels installed on roof of Fan Room

Project Details

Completion Year 2018
Number of Blocks 1
Type Government, Institutional and Community

Project Team

You may also want to see...


  • 1/F, Jockey Club Environmental Building, 77 Tat Chee Avenue, Kowloon Tong, Hong Kong.
  • +852 3994 8888
  • enquiry@hkgbc.org.hk

© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.

Stay connected:


Funding support by the Construction Industry Council


© 2017 Hong Kong Green Building Council Limited. All rights reserved.